Ruurlo

Ruurlo:  kunst, cultuur, natuur, sport en ontspanning

Ruurlo is met ruim 7700 inwoners de meest westelijk gelegen en de kleinste van de 4 grote kernen in de gemeente Berkelland. Ruurlo heeft als enige kern in Berkelland een eigen station op de lijn Zutphen-Winterswijk. Ruurlo kent een groot buitengebied met verschillende buurtschappen: de Bruil, het Broek en Veldhoek.

De Ruurlose samenleving is erg actief. Er wordt van alles ondernomen en er is een grote betrokkenheid om er met elkaar iets moois van te maken. Denk aan Reurpop, de septemberfeesten, de braderie en de verschillende (sport)verenigingen waar heel veel vrijwilligers bij betrokken zijn.

Ruurlo kent een aantal bijzondere (historische) pareltjes die zeker het bezoeken waard zijn. Zoals bijvoorbeeld Kasteel Ruurlo waar museum More gevestigd is, het mooie buitenzwembad met dubbele wedstrijdglijbaan en het grootste heggendoolhof van Europa. Ook het MAG museum en het Klimbos mogen niet vergeten worden.

Wie en wat in Ruurlo
Heeft u als inwoner van Ruurlo een idee, vraag of probleem? Dan kunt u - afhankelijk van het onderwerp - contact opnemen met: 

Contactpersoon gemeente
Ariadne Noomen
a.noomen@gemeenteberkelland.nl
06 18 20 11 02

Welzijn Voormekaar
Gea Wijnbergen
gea.wijnbergen@vmkruurlo.nl
06 17 31 61 68

Toezicht/Handhaving BOA
0545 250 250

Wijkagent
Tom Nijland
0900 88 44

Pro Wonen
Bertus te Raa
bertus.teraa@prowonen.nl
0545 28 50 00

Heeft u zelf handige informatie en leuke aanvullingen over Ruurlo? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl