Rekken

Een actief dorp met een hechte gemeenschap!

Rekken ligt van de Berkellandse kernen het dichtst bij de Duitse grens, ruim 4 kilometer ten oosten van Eibergen. Er wonen ongeveer 1300 inwoners. In het dorp is een basisschool, een café-zalencentrum, sportvoorzieningen, een natuurzwembad en een aantal kleine bedrijven. De rivier de Berkel stroomt (vanuit Duitsland) dwars door het dorp.

In het buitengebied waren meer dan 100 jaar de Rekkense Inrichtingen te vinden. Nu is er een orthopedagogisch behandelcentrum en een kliniek voor verslavingszorg. In nauw overleg met de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf heeft Rijksbouwmeester Floris Alkemade voorgesteld om bij de voormalige kliniek Oldenkotte ruimte te bieden aan een unieke ontwikkeling: 'Het huis van de natuur'.

Rekken heeft een mooi buitengebied waar veel fiets- en wandelmogelijkheden zijn, maar het is ook een actief dorp. Zo organiseert deze hechte gemeenschap jaarlijks een schitterend bloemencorso met aansluitend een volksfeest. Ook zijn inwoners, Belangenvereniging Rekken, de gemeente en Pro Wonen in 2017 gestart met het project 'Aantrekkelijk Rekken'. Binnen dit project wordt met elkaar nagedacht over mogelijkheden om Rekken leefbaar en aantrekkelijk te houden voor de toekomst. 

Wie en wat in Rekken

Wilt u meer weten over Rekken, de (toeristische) trekpleisters, lokale activiteiten en de verenigingen? Kijk dan op www.info-rekken.nl

Heeft u als inwoner van Rekken een idee, vraag of probleem? Dan kunt u - afhankelijk van het onderwerp - contact opnemen met: 

Contactpersoon gemeente
Inge Waarlo
i.waarlo@gemeenteberkelland.nl
06 18 20 11 94

Welzijn VoorMekaar
Ellis van Doorn
ellis.vandoorn@vmkeibergen.nl
06 19 68 93 05

Toezicht/Handhaving BOA
Maarten Peters    
m.peters@gemeenteberkelland.nl
0545 250 250

Wijkagent
Heleen Klein Breteler en Sander Haan
0900 88 44

Pro Wonen
Bertus te Raa
bertus.teraa@prowonen.nl
0545 28 50 00

Heeft u zelf handige informatie en leuke aanvullingen over Rekken? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: berkellandwijzer@gemeenteberkelland.nl